Medlemmar på Shareville får 4,4% högre avkastning än övriga Nordnetkunder

Medlemmar på Shareville får 4,4% högre avkastning än övriga Nordnetkunder

För ett år sedan gjorde Shareville det möjligt för Nordnets kunder att kunna se rakt in i varandras portföljer, och följa varandras investeringsbeslut. Nu finns nästan 70 000 sociala portföljer, och 20 procent av all handel på Nordnet är publik. Den 26 september 2014 lanserades möjligheten för Nordnets kunder att koppla sina depåer till Shareville. Under det första året har 60 000 användare valt att dela sammanlagt 70 000 portföljer, med ett samlat sparkapital på 17,6 miljarder kronor.

– Nu när ett år gått kan vi se att de kunder som använder Shareville i genomsnitt får 4,4 procentenheter högre avkastning än övriga Nordnetkunder på årsbasis. Det är ett kvitto på att all den kunskap som byggs upp och sprids mellan våra medlemmar hjälper dem att få deras sparpengar och pensionssparande att växa, säger Sharevilles grundare Fabian Grapengiesser.

20 % av Nordnets totala handel är nu publik

– I och med att 20 procent av all Nordnets handel nu är publik, kan vi också sprida kunskap utanför Shareville. Vem som helst kan i realtid följa aktiviteten och alla de tusentals köp och säljbeslut som fattas av våra medlemmar varje dag. Det är något helt unikt, fortsätter Fabian.

Shareville fortsätter nu att utvecklas för att kunna möta användarnas förväntningar och behov. Ett av behoven är att kunna skapa grupper där arbetskamrater eller föreningar kan följa varandra utan att behöva släppa in utomstående i gruppen. Denna funktion kommer att släppas under oktober månad. Däremot kommer grupperna inte vara hemliga. All aktivitet i gruppen ska kunna ses av alla andra användare.

– Öppenheten är viktig för oss. Den är en del av vårt DNA, och vi vill inte göra avkall på den. All kunskap som genereras och sprids på Shareville ska kunna användas av alla användare, förklarar Fabian.

Fler siffror från året som gått har vi samlat på jubileumssajten: http://365.shareville.se

28 Sep 2015
Sharevilles grundare och VD lämnar över till Nordnet

Sharevilles grundare och VD lämnar över till Nordnet

Sharevilles grundare och VD lämnar över till Nordnet. Fabian Grapengiesser som grundat ...

Android-appen är här!

Android-appen är här!

Precis lagom till sommaren är Android-appen klar. Nu kan du: Håll koll på din depå ...

Product Owner - Shareville

Product Owner - Shareville

We are now looking for a Product Owner for Shareville to join Nordnet and the Product o...

The story of Shareville

The story of Shareville

We have made a film describing the incredible development of our social investing netwo...